CrossFit Lillehammer

image_1366744833428570”Konstant varierte funksjonelle øvelser, utført med høy intensitet” – det er CrossFit med én setning.

Funksjonelle øvelser betyr at det er bevegelser og aktiviteter som kroppen er designet til å utføre. Eksempler på slike bevegelser er løfting, bæring, kasting, løping, klatring og hopping. Dette er bevegelser som stiller krav til bruk av hele kroppen og som vi har bruk for i dagliglivet.

Variasjon i CrossFit- sammenheng innebærer at det er en stor bredde i øvelsesutvalg, varighet på øktene, antall gjentakelser og ytre belastning. Gjennom så stor grad av variasjon blir man i generelt god form. CrossFit er dermed ikke en spisset treningsform hvor målet er å bli best på en enkelt øvelse, men mer et generelt styrke- og utholdenhetsprogram som passer for alle uansett alder og form. Dette er noen øvelser du vil møte på hos CrossFit Lillehammer: løping, vektløfting (Olympiske løft), tauhopping, kettlebells, kroppsvektsøvelser (for eksempel armhev, knebøy, pullups, muscle ups, burpees), hoppe på kasse og diverse håndtering av medisinball.

Høy intensitet innebærer at man blir sliten! En enkelt økt varer som regel kortere enn 20 minutter og man vil i løpet av denne tiden stort sett befinne seg utenfor komfortsonen. Det betyr at treningen er utfordrende både fysisk og psykisk, men resultatet lar ikke vente på seg – Formen blir raskt bedre og mange vil erfare at de etter noen økter med CrossFit vil prestere på et nivå de tidligere ikke trodde var mulig og at andre aktiviteter, både dagligdagse eller knyttet til idrett, går lettere enn før.

image_1366835921024143

Øktene i CrossFit kalles for WOD – Workout of the Day/Dagens økt. En typisk time varer omtrent 60 minutter og begynner med enn grundig gjennomgang av dagens WOD. Deretter kommer en god oppvarming som tar for seg hele kroppen slik at man er klar til innsats. Øvelsene blir tilpasset hver enkelt slik at alle kan være med på hver eneste økt og yte maksimalt i forhold til egen form. Dette kalles for skalering av økten. Et typisk eksempel er armhevinger. Hvis det er for tungt å utføre med strak kropp kan man skalere ned øvelsen slik at man utfører armhevinger med knærne i gulvet. Til slutt runder vi av timen med beveglighetstrening/aktiv tøyning.

Dessuten er det mulig å trene på Åpent gym. Dette er timer som kan brukes til egentrening, terping på teknikk, tøyning og beveglighetstrening eller som ekstra oppvarming til en WOD. Åpent gym er ikke instruktørstyrt, men det vil alltid være en instruktør tilgjengelig i lokalet.

Alle øktene hos CrossFit Lillehammer er ledet av sertifiserte trenere og treningen er gruppebasert hvor man jobber i små grupper med maksimalt 12 deltagere. Dette innebærer høy grad av individuell veiledning og at hver enkelt får god oppfølging i forhold til egen utvikling.